Home Inspirišemo Tursku Alanja,Plaže, Turska, letovanje u Turskoj, Alanja

Alanja,Plaže, Turska, letovanje u Turskoj, Alanja

by nikola

Alanja bajka u koju treba da uđete…

U fantastičnoj Alanji nalazi se jedna od plaža na kojoj se odmarala i sama Kleopatra, omiljena je mnogim putnicima. Uveče centar grada podseća na Las Vegas pored mora. Popodne, Alanja zavodi posetioce krstarenjem duž obale Sredozemnog mora, obilaskom grandioznog kompleksa tvrđave, posetom ruševinama zamka Seldžuka. Alanja je bajka u koju treba da uđete. Vodićemo vas kroz najitersantnije i najboljie plaža u blizini Alanje.

Plaža Kleopatra

turska letovanje alanja
Kleopatra je najpoznatija plaža na Turskoj rivijeri. Svoje ime duguje poslednjoj helenističkoj kraljici Egipta. Prema legendi, Antonije je svojoj voljenoj Kleopatri doneo na poklon mediteranski biser – luksuzni grad Alanju. Svaki put kada bi iz Egipta odlazila na kampovanje, kraljica bi se zaustavljala ovde da pliva u laguni kao što je ogledalo i upija veličanstveni peščani tepih. Od tada Kleopatrina plaža neodoljivo privlači one koje očekuje fantastičan  odmor.

Plaža Kleopatra je postala svetski poznata po svojim brojnim prednostima: fini pesak zlatno žute boje; odlična čistoća i providnost mora, na čijem dnu možete videti svaku ribu kroz naočare za plivanje; izvanredne dimenzije: dužina 3 kilometra i širina 40 metara;ugodna temperatura morske vode, dobro zagrejana južnim suncem;
zapanjujuće slike zalaska sunca naspram obalnog planinskog lanca. Bujna mediteranska flora – maslinjaci, borove šume i plantaže palmi.
Kleopatra plaža dugi niz godina održava brend plaže koja ispunjava sve higijenske i bezbednosne zahteve. Međunarodni stručnjaci su više puta obeležili Plavom zastavom. Turistima sa malom decom treba da budu oprezni na delu plaže koja se nalazi pored stare tvrđave. Ovo mesto karakteriše iznenadna depresija u moru i kamenite formacije pod vodom. Druga alarmantna karakteristika za mlade i neiskusne plivače su jake struje i veliki talasi (do 2 metra) tokom vetrovitih dana.

Plaža je opremljena svlačionicama, tuševima i toaletima koji se mogu koristiti besplatno. Privatni klubovi na plaži nude ležaljke i suncobrane za iznajmljivanje. Za većinu lokalnih hotela, mobilijar za plažu je besplatan.

Na svakih 50 metara plaže nalaze se mali kiosci u kojima možete kupiti brzu hranu, piće, sladoled. Mnogi turisti kupuju proizvode na pijacama koje se sreću na putu od centra grada do plaže. Turisti takođe imaju priliku da jedu u priobalnim kafićima i restoranima ili u privatnim klubovima na plaži.

Plaža Kleopatra je jedan od  mnogih turskih centara za ronjenje, rafting i paraglajding. Ljubitelji aktivnog odmora moći će da se testiraju na drugim vodenim atrakcijama: jednodnevni izleti brodom duž obale; višednevna krstarenja; vožnja bananom, jet ski ili morski bicikl.
Nočni provod i zabava  u odmaralištu predstavljaju noćni klubovi, vodeni parkovi, tržni i zabavni centri. Radoznali turisti mogu  da posete sledeća mesta: pećine Damlatas i Dim;
kanjon Sapadere; Dimcai planinska reka; Kompleks utvrđenja, izgrađen u 13. veku na planinskom vrhu, koji se nadvija nad lukom (do nje se sa plaže može doći peške, autobusom ili žičarom visine 240 metara); jedan od delova tvrđave -kula Kızıl Kule-krasi grb Alanije; muzeji i bašte Alanje.
Za one koji više vole da trče ili brzo hodaju u slobodno vreme – postoji pešačka staza koja se proteže duž cele plaže Kleopatra.

Incekum plaža

Turisti imaju sve  više razloge da smatraju Incekum kao nezaobilaznu koja se nalazi između odmarališta Alanja i Side, jednom od najboljih plaža turske rivijere.

Zlatno-smeđi fini pesak, glatka plaža nagiba ka moru, kristalno čista voda, odsustvo kamenja na obali i dnu čini Incekum veoma popularnim i udobnim mestom za boravak. Pored prirodnih pogodnosti, plaža Incekum osvaja ljubav gostiju i svojim sadržajima. Dva restorana na plaži nude ne samo grickalice i piće, već i ležaljke sa suncobranima za iznajmljivanje. Za goste primorskih hotela sa direktnim pristupom Incekumu, oprema za plažu je uključena u ekskluzivni paket i obezbeđena je besplatno.

Javni tuševi, svlačionice, toaleti, vodeni i odbojkaški tereni, spasilačka služba takođe povećavaju broj gostiju na plaži. Organizatori zabave na plaži osvajaju priznanje turista širokom ponudom. Na plaži Incekum možete se baviti parasailingom, jet-skijem i bananom.

Škola ronjenja je posebno popularna među aktivnim turistima. Početnicima se daje dozvola za ronjenje, nudeći kurseve na obalnom stenovitom ostrvu sa idealnim uslovima. Za napredne ronioce organizuju se ronilačke ture do najlepših mesta regiona.

 

Kejkubat Plaža

U istočnom zalivu popularnog letovališta Alanja nalazi se veličanstvena plaža Kejkubat dužine skoro 3 km i širene do 15 metara negde i šire Proteže se uz priobalni put, gde se nalaze brojni restorani, prodavnice i veliki supermarket

Površina na plaži Kejkubat je mešavina bež i žuto-braon sitnog peska, koji se ponekad pretvara u šljunak. U vodi ima na prvi pogled nevidljivog kamenja, ali  ne ograničava udobnost plivanja. Na plaži možete uživati u sunčanju na ležaljkama koje nude klubovi na plaži. Gostima takođe obezbeđuju grickalice i piće. Neki klubovi nude igrališta, bazene i DJ usluge.

Kejkubat ima terene za odbojku na pesku i fudbal. Sadržaji za sportove na vodi uključuju jet ski, jahanje banane, parasailing i jedrenje na dasci. Za ronjenje ili ronjenje, lokalne vode nisu tako pogodne.

 

Mahmutlar Plaža


Mahmutlar Plaža  se nalazi istočno od Alanje nekih 13 km i čak i u visokoj sezoni ostaje retko naseljena. Omogućava svojim gostima da uživaju u spektakularnom pogledu i posmatraju fantastične zalaske sunca nad Sredozemnim morem. Blizina Mahmutlara autoputu D400 je prednost za putnike automobilom ai isto je tako do ove plaže možete dodji dolmušima popularnim prevozom u Turskoj.

Na renoviranoj rivi posetioce opslužuje nekoliko fitnes centara i šatora u kojima se iznajmljuju pribori za plažu i sportska oprema. Javni tuševi i toaleti su dostupni i besplatni posetiocima. Tokom sezone, spasioci paze na bezbednost turista.

Turisti mogu boraviti u  hotelima koji se nalaze u najbližem naselju Mahmutlar. Gosti mogu pojesti užinu u snek baru na plaži ili kupiti hranu u lokalnim prodavnicama. Šik restorani, kao i uzbudljiva noćna zabava čekaju turiste u Alanji.

Voda na plaži Mahmutlar je obično malo mutna zbog peščanog tla. Međutim, to ne sprečava turiste da plivaju, parasailing, vožnju bananom ili skijanje na vodi. Za one željne sporta na plaži je nekoliko simulatora i mreža za odbojku.

Udobno vreme za putovanje u Turska primorska odmarališta je od Aprila do Oktobara Temperatura vazduha u periodu Jula do Sredine Septembra raste na + 40 ° C, voda se zagreva do + 30 ° C . Oćekujete vrlo gustu sezonu sa velikim brojem Turista

 

SVAKAKO TURSKA JE UVEK U TRENDU I VREDI JE POSETITI….

OVE SEZONE ZA VAS SMO PRIPREMILI ČARTER LET IZ DVA NAJVEĆA GRADA SRBIJE NIŠA I BEOGRADA …. KLIKOM NA link za PONUDU 

INSPRIŠEMO SVA ČULA ZAJEDNO....

 

Ostale ponude