Letovanje Turska

Na raskrsnici Evrope i Azije, u zagrljaju veličanstvene planine Bik, nalazi se Turska rajska destinacija, gde leto traje od ranog proleća do kasne jeseni. Plaže su peščane, a more tirkizno, a unutrašnjost skriva mnoge prirodne i kulturne znamenitosti. Gost u Turskoj je kralj, od Boga poslan, i zato su uvek snalažljivi Turci razvili koncept ponude “all inclusive”.

All inclusive Turska

Turska je zemlja “all inclusive” ponude. Hotelski klubovi pružaju brojne sadržaje koji će upotpuniti vaš odmor. U istom danu doživite adrenalinski spust toboganom u aqua parku, zabavno poslepodne provedite u društvu animatora, a uveče se opustite uz muziku i ples.

Brojne su civilizacije koje su prošlosti živele na turskom tlu, ostavile bogatu arheološku i kulturnu ostavštinu, vrednu obilaska. Spoj svih uticaja čini turski kulturni šaroliki bazar.

Cenkanje u Turskoj predstavlja deo kulture. Ne propustite obići turske pijace na kojima možete kupiti nakit, začine i proizvode od kože koji se prodaju po izvrsnim cenama.

Uživajte u ukusima turskih specijaliteta! Zahvaljujući bogatstvu začina, Turska je gastronomija postala jedna od 10 najpoznatijih u svetu.

Posetite Antaliju, vrlo moderan grad i ujedno glavni grad turske rivijere koji se ističe lepim gradskim jezgrom i lepim plažama.

Ne propustite

Posetite grad Pamukkale s termalnim izvorima vode i snežno belim formacijama kalcijuma koje se kao iz bajke uzdižu iznad zelene pokrajine.

Pravu ćete Tursku doživeti odlaskom u turski hamam, prepuštajući se čarima parnog kupatila i saune.

Odigrajte partiju golfa na jednom od brojnih golf igrališta zelenog Beleka.

Probajte tri najpopularnija turska pića za tri prilike: raki za snagu, ayran za osveženje i čaj za ugodna druženja.

Letovanje Turska

ALANJA
Alanja je slikovito letovalište ugodne klime, koje okružuju duge peščane plaže. Istorija ovog gradića seže još u vreme rimskog carstva dok je postojala gusarska tvrđava. Prolazeći pokraj lepog gradskog parka, stići ćete do značajne Crvene kule (Kizi Kule) s koje se pruža prekrasan pogled na planinu Taurus. Posetite Damlatas pećinu i prekrasnu Kleopatrinu plažu. Zahvaljujući čistim plažama, ugodnoj klimi, lepoj prirodi i bogatom noćnom životu, Alanja je jedno od najposećenijih turskih letovališta.

BELEK
Letovalište Belek, od Antalije udaljeno svega 35 km, privlači brojne posetioce zbog dugih, peščanih plaža. Popularno je odredište među ljubiteljima golfa jer se u njegovoj okolini nalazi čak 20 golf igrališta, kao i veliki broj hotela visokog kvaliteta. Plaže koje okružuju stabla eukaliptusa kao stvorene su za večernje šetnje. Hoteli su značajni po lepoj arhitekturi, udobnosti i raznolikoj ponudi. Belek je novo lice turskog turizma.

SIDE
Side je letovalište sa prekrasnim, dugim, peščanim plažama. Smešteno je na poluostrvu, a svojim posetiocima pruža mirniji odmor. Izgrađeno na rimskim ruševinama, nudi vam mogućnost povratka 2000 godina unazad, doživljaj mira i harmonije proteklih vremena. Pronaći ćete dve glavne plaže, a među kojima je istočna plaža najpopularnija među porodicama zbog plićeg mora. Posetite dobro očuvan rimski akvadukt koji je nekad služio za dotok vode iz udaljenih brda i osvežite se u reci Manavgat ispod najpoznatijih turskih slapova.

KEMER
Zahvaljujući lepim prirodnim znamenitostima, letovalište Kemer okruženo gradskim zidinama, smešteno je na jednoj od najlepših lokacija turske rivijere. Nekada malo ribarsko naselje po imenu Idyros, danas je popularna destinacija koja nudi veliki izbor sadržaja i zabave. Zbog odlične lokacije, možete istražiti pokrajinu Likiju ili letovalište Antalija koje je udaljeno svega 43 km. Krasi ga moderna marina i duga peščana plaža Moonlight Beach, a u gradu ćete pronaći brojne restorane, kafiće, suvenirnice i zlatare.