Home Inspirišemo Tursku Turska idealna destinacija za letovanje

Turska idealna destinacija za letovanje

by admin
Turska idealna destinacija za letovanje

Ukoliko još niste odlučili gde biste da letujete ove godine, možda je baš Turska idealna destinacija za vas.

Turska izlazi na četiri mora, tako da će, u ponudi turističke agencije ForYou, biti ponešto za svačiji ukus i za svačiji džep. Antalijska regija obuhvata grad Antaliju, koja ima oko dva miliona stanovnika, zatim Alanju, Kemer, Belek, i Side, a svako od ovih mesta nudi bezbroj mogućnosti, od all inclusive varijanti, preko hotela sa četiri, tri ili dve zvezdice.

Plaže su uglavnom peskovite, a skoro na svakoj možete videti plavu zastavicu, koja znači da je more izuzetno čisto. Ukoliko posetite Tursku, sigurno ćete biti oduševljeni gostoprimstvom domaćina, njihovom ljubaznošću i otvorenošću.

Ne prave razlike među turistima, bez obzira na to kom narodu ili kojoj veri da pripadaju. Turisti su im je na prvom mestu, a njima je upravo sve i podređeno. U gastronomskoj ponudi hotelskih lanaca zastupljene su internacionalne, ali i turska tradicionalna kuhinja, a preporuka tursitickih vodiča je da probate ajran, koji je sličan jogurtu, da jedete mnogo voća, jer je Antalija poznata po tome što proizvodi organsko voće i povrće kojim snabdevaju skoro celokupno tursko tržište.

Turska je idealna za porodice sa decom, jer većina hotela dozvoljava gratis boravak za dvoje dece do 12 godina. Ukoliko se opredelite za All inclusive varijantu, nećete morati da potrošite bukvalno nijedan evro, jer hranu, piće, kao i sve ostale sadržaje i usluge možete neograničeno da koristite.

Prilikom kupovine na bazarima kojih ima na svakom ćošku, obavezno se cenkajte, jer ćete, ako imate dobru taktiku, cenu moći i da spustite do pet puta. Turističi vodiči u poslednjih nekoliko godina dobijali su dosta pitanja od balkanskih gostiju, koji su se raspitivali o bezbednosnoj situaciji u ovoj zemlji. Uveravaju da nema nikakvog razloga za brigu.

“Turisti mogu da dođu bez brige i bez stresa, jer je ovde sve jako sigurno, i sve je daleko hiljade kilometara od Ankare i Istambula. Ono što je specifično za Tursku, posebno za ovaj deo gde su letovališta, je da na svakom koraku imate policiju u civilu, kako se ne bi stvarala panika među turistima i građanima, i oni su tu da se postaraju da sve prođe kako treba. Ukoliko se i desi neki manji incident, poput neke sitne krađe ili nečega sličnog, uvek će biti na strani turista”.

Ostale ponude