Home Inspirišemo Tursku Letovanje u Turskoj – Belek

Letovanje u Turskoj – Belek

by admin
Letovanje u Turskoj – Belek

Belek se nalazi na mediteranskoj obali, između Antalije i Side, tačnije na 36 km istočno od Antalije.

Belek je poznat po najkuksuznijim hotelima na dugim peščanim plažama, okruženim borovim šumama, eukaliptusima, i divno uređenim baštama.

U blizini Beleka nalaze se i antički gradovi Perge i Aspendos koji se u dnevnom izletu mogu posetiti. Takođe, u blizini Beleka su i vodopadi Manavgat.

Svi prateći sadržaji su dizajnirani tako da zadovolje i najizbirljivije goste. Svuda ima teniskih terena, fitnes centara, otvorenih i zatvorenih bazena, prostora uređenih za decu, barova, restorana, sve u cilju da maksimalno ispunite svoj dan i da vam bude zanimljivo. Mnogi turisti Belek smatraju za luksuzno letovalište.

Golf je u stvari glavni razlog postojanja današnjeg Beleka. Prvobitni plan je bio da se privuku strastveni golferi iz celog sveta. Tako bi se najpre razvio Belek, a zatim bi privukao i druge turiste. Ukoliko volite golf, preporučujemo da odsednete u Gloria Golf Resort.

Belek ima mali gradski centar sa opštinskim zgradama, gradskom većnicom, restoranima, barovima i ulicama za shopping.

Plaža Belek

belek turska letovanjePlaža Belek je jedna od najlepših plaža na turskoj obali – 16 km nedirnutog finog belog peska oivičenog senovitim borovima koji se nežno spušta u prozirnu tirkiznu vodu. Ovo je savršeno mesto za dečiju igru ali je i popularno mesto boravka za grlice i zelene kornjače, pa je stoga ova oblast brižljivo osigurana kako se ne bi oštetila njihova gnezda.

Kursunlu vodopadi

belek letovanje turskaKursunlu vodopadi se nalaze u istoimenom prirodnom parku, na reci Aksu. Ovo mesto je idealno za posetu sa porodicom kada krenete na pešačenje. Možete se odmoriti, uživati u prelepim vodopadima i napraviti spektakularne fotografije. Svuda oko vodopada je prepuno borovim drvećem, tako da je mesto ispunjeno fantastičnim bojama i zvukovima. Sve ovo ukazuje samo na jedno, a to je da možete provesti savršeno jutro ili popodne upravo na Kursunlu vodopadima.

Ostale ponude