Turska letovanje na najlepšim plažama

Osim prelepih plaža koje mogu da uđu na svetsku listu najlepših, letovanje u Turskoj pruža svojim gostima i ostale sadržaje kao što su vodeni sportovi, luksuzni hoteli i ukusna mediteranska kuhinja.

Golturkbuku (Bodrum)

Mirna voda zapljuskuje obalu dva povezana mesta po kojima je ovaj deo poluostrva poznat. Džet set će možda uskoro morati da potraži neko drugo ekskluzivno mesto za letovanje, jer je gradonačelnik najavio da će sve privatne plaže postati javne i da će zatvoriti sve klubove na plažama. Ova fantastična destinacija u Turkbukuu je možda već i otvorena za ljude koji ne žele da plaćaju boravak na plaži.

Dolina leptira (Fetije)

Kada stignete u Plavu lagunu – najlepše mesto kad su u pitanju turske plaže – teško da ćete se odlučiti da odete bilo gde odatle. Međutim, celo područje Fetije je toliko očaravajuće da ćete se odmah zaljubiti u njega. Ako želite, idite na polučasovnu vožnu do Doline leptira, peščanog raja u kom se nalazi fantastična, duboka klisura.

Plaža Konjalti (Antalija)

Nedavno uređena plaža u centru grada Antalije je unela još bolje promene u ovo primorsko odmaralište koje je bilo na ivici da padne na listi najboljih turskih letovališta. Kilometri šljunčanih plaža, šetališta duž obale, uredni travnjaci, kavei i sve ostale stvari uobičajene za ekskluzivne gradove za letovanje čine Antaliju jednom od najposećenijih destinacija u Turskoj, tako da će Bodrum opet morati da se „takmiči“ sa ovim gradom.

Suada (Istanbul)

Nekada privatni pomoćni teren fudbalskog kluba Galatasaraj, ovo malo ostrvo u Bosforu u centru istanbula je danas ujutru, uveče i preko celog dana jedno od glavnih mesta za odmor ljudi iz grada.

Plaža Asos (Čanakale i Troad)

Teško je odupreti se iskušenju da sedite na strmom podnožju ove plaže i posmatrate istorijske građevine u pozadini, iako je sama plaža veoma mala. Kada sunce zađe i mesečev sjaj počne da se prelama po vodi, pomislićete kako letite među zvezdama.

Zaliv Alačati (poluostrvo Češme)

Ova mala plaže izlazi na ogroman zaliv kojim šiba jak vetar, što je raj za one koji vole surfovanje. Pošto vetar duva visoko, voda je plitka i tlo u moru sasvim ravno. Plaža je okružena mnogobrojnim ogoljenim planinama i brdima.

Ajajorgi (poluostrvo Češme)

Ovo nije plaža u pravom smislu reči, već se nekoliko betonskih stubova izdižu iz vode. Ipak, Ajajorgi je lepo mesto, skriveno među zasadima narandži i maslina i odatle se može ući u malu, skrovitu pećinu.