Home Inspirišemo Tursku Letovanje u Antaliji

Letovanje u Antaliji

by admin
Letovanje u Antaliji

Letovanje na antalijskoj rivijeri ove godine ne samo da je sigurno već je i lepše i bolje nego ikada do sada. Hotelsko osoblje nikad nije bilo ljubaznije, usluge kvalitetnije, a cene nikada niže. Lepote Sredozemnog mora i planine Taurus ispod koje se prostire nestvarno tirkiznoplavo i toplo more, kao i peščane i šljunkovite plaže Beleka, Kemera, Side, Lare i Alanje nateraće mnoge da ove godine polete ka Antaliji. A onde vas čekaju hedonizam, gastronomski raj i još mnogo toga.

Antalija je poznata u svetu po vrhunskim odmaralištima u kojima možete uživati u nezaboravnom odmoru s prijateljima ili s porodicom.

Alanja je grad s oko 250.000 stanovnika. Pravi je smaragd za mlade ljude željne dobrog provoda i nezaboravnog letovanja. Hoteli u Alanji nalaze se na poznatoj Kleopatrinoj plaži, dugoj sedam kilometara i nazvanoj po egipatskoj kraljici. U Alanji se rado prepričava legenda da je Marko Antonije zbog Kleopatre dopremio iz Egipta sitni pesak samo za ovu plažu.

Obala cele regije prostire se na gotovo 650 kilometara. Dominiraju peščane i šljunkovite plaže, a uz plaže luksuzni hoteli, tržni centri, restorani i, naravno, raspoloženi i zabavni Turci koji su gostima u svakom momentu na usluzi.

Antalija je glavni i najveći grad ove turske rivijere i predstavlja biser Mediterana. S više od 300 sunčanih dana u godini jedno je od najposjećenijih mesta u Turskoj. Bogata istorija, moderna zdanja, bogat noćni provod i lepa priroda čine Antaliju idealnom turističkom destinacijom. Od 379 plaža s plavom zastavom u Turskoj, njih 197 nalaze se na antalijskoj rivijeri.

Ipak, ova je regija mnogo više od sunca, mora i plaža. Ovde se može videti večna “plamteća stijena” na Olimpu, prisustvovati koncertu u 2.000 godina starom amfiteatru, igrati golf i uživati u impresivnim vodopadima. Grad se sastoji od dva centra: savremenog, koji ima atraktivne bulevare, brojne šoping‑centre, bogat noćni život, šetališta pod palmama, i starog centra Kaleiçi, koji je podignut oko stare luke, s uskim popločanim ulicama, starim drvenim kućama oivičenim gradskim zidinama. Ovde možete videti svetski poznatu antalijsku munaru i kupiti jedinstvene rukotvorine u natkrivenom bazaru, naravno, uz cenkanje.

Plaža Lara, duga 8 kilometara i s brojnim luksuznim hotelima, udaljena je svega 10 kilometara od aerodroma u Antaliji, a plaža Konyaalti oko 15 kilometara. Između ovih plaža visoka je litica s koje se spušta reka Duden i uliva u Sredozemno more praveći vodopad visok 15 metara.

Ostale ponude