Home Inspirišemo Tursku Letovanje u Turskoj – Kemer

Letovanje u Turskoj – Kemer

by admin
Letovanje u Turskoj – Kemer

Kemer se nalazi na svega 42 km južno od Antalije i danas je važan turistički centar i letovalište sa brojnim hotelima i modernom marinom. Ime Kemer na turskom jeziku znači pojas, a ovo mesto je dobilo to ime zahvaljujući reci koja protiče kroz njega i izgleda kao pojas.

Kemer je u okviru zаliva Antаlija, a morska obаla je duga 53 km. Obаlа imа tipičnu mediterаnsku vrelinu, suvo vreme i toplo more

Miris borova se oseća u Kemeru kao da se nalazite u sred šume. Ovo naselje je pažljivo građeno kako bi se uklopilo sa okolinom i pruža idealno mesto za odmor. Potpuno opremljena marina privlači mnoge vlasnike jahti, a sam gradić se trudi da brojnim radnjama i restoranima učini svima interesantan boravak.

Šetalište na severnoj strani grada vodi direktno do plaže koja ima Plavu zastavicu dobijenu od Evropske Unije za najlepše i najuređenije plaže. Ulica koja prolazi kroz centar Kemera nudi razonodu za sve: diskoteke, kafiće, prodavnice, suvenirnice, butike, restorane pored plaže sa prostranom baštom i hladovinom pod palmama i borovima gde možete birati da li Vam više odgovara da odmarate u turskom stilu sedenja, lazy begu ili pak da se sunčate na ležaljkama uz sveže ceđeno voće ili sladoled (dondurma), a tokom večeri u žargonu turista okusiti razne voćne ukuse nargile.

Letovanje u Turskoj – Kemer

Plaže u Kemeru

Dve najpopularnije plaže u Kemeru su gradska i šljunkovita plaža, a duž plaža mogu se naći restorani, kafići i brodovi koji prevoze turiste na izlete.

Plaža u Kemeru se zove Mesečeva svetlost i dobila je plavu zastavicu za čistoću vode. Moonlight Beach je peščana plaža.
Druga plaža u Kemeru je šljunkovita, gde je voda znatno dublja.
Između dve plaže je marina, gde su obično usidreni brodovi iz svih krajeva Evrope.

U Kemeru možete videti ostatke antičkog grada Idriosvizantijsku crkvu i Seldžuk turski lovački dom, a u blizini se nalaze i drevni gradovi Faselis i Olimpos. Pažnju privlače brojne pećine, a najviše Beldibi, kao i planina Himera.

Himera je zapravo mitsko čudovište sa glavom lava, telom koze i repom zmije. Danas se naravno zna da je glavni uzrok ovih plamenova prirodni gas koji curi iz pukotina zemlje i zapaljiv je. Ime Olympos zapravo nosi 20 planina i sve su tako nazvane u doba Helenizma.

Ostale ponude